Organik siviı gubre nerelerde kullanilir? sorusuna 4 bilgisel

Wiki Article




Bitkiler, daha vergili ve sağlıklı büyüyebilmek yürekin, bazı besinlere ihtiyaç duyarlar. İhtiyaçlarını yalnızca ab, ülke ve güneşten mukabillayamayan bitkilere kemre takviyesi konstrüksiyonlması gerekmektedir. Bitkinin ihtiyacını mukabillayan ve birkaç yararlı maddeyi içerisinde barındıran tamamlayıcı maddelere de gübre denir. Gübreler huzurı gübreler, toz gübreler ve sıvı gübreler olarak üç çdenktaş olarak sınıflandırılırlar. Bu gübrenin hangisinin seçileceğine bitkinin ihtiyacına bakılırsa hüküm verilir.

örgensel Sıvı Gübre Nedir?

Bitkilerin ihtiyaç duyduğu herhangi bir besinin toprağa sıvı şekilde verilmesine ve kendisi bile sıvı olan gübreye denir. Yararlanmaında tetik olunması müstelzim örgensel sıvı basma toprağa evet da yapraklara çeşitli yöntemlerle verilir. Kara ile harmanlanarak evet da yapraklarına püskürterek kullanılır. Sıvı gübreler bulunan hayvan gübresine bazı bitkilerin karıştırılması ile meydana hasılat. Temelli natürel ve ekolojik bir gestaltya sahiptir. Gömlekı gübrelere için sıvı gübreler elan avantajlıdır. Çünkü sıvı gübreler bitkiler tarafından elan basitçe emilir ve daha çabuk hasiyet paha. Bitki üzerindeki etkisi bile elan hızlı gözlenir. Bu nedenle de henüz bir tomar yeğleme edilen basma çeşididir.


Sıvı Gübrelerin Avantajları Nelerdir?

özge gübrelere oranla sıvı gübrenin uygulaması henüz kolaydır.Türap ve yaprak tarafından henüz hızlı ve kolaylık emilir. Sıvı kemre geçerli toprak, elan önceden kimyevi bir gübreleme uygulanan bir toprak ise, toprağın bir önceki kimyasal gübreden arınmasına ve temizlenmesine yardımcı evet. Sıvı olması sayesinde bitki toprağının ve gövdesinin deniz kaybını makro ölçübile azaltır. Mevkiı ve türap gübrelerin zait kullanılması yerinde bitkiye beis verdiği görülmektedir. Oysa sıvı gübreler bile bir küme tatbikat olsa üstelik, toprak aracılığıyla hızlı emildiğinden ve deniz ile çabuk ayrıştığından fazlası bitkiye ve köklerine muhatara vermez. örgensel tarıma geçilmesini hızlandıran bir gübreleme şeklidir.


Organik Sıvı Gübrelerin Yararlanma Şekli Nasıldır?

Çözelti halinde (sıvı) kâin uzvi sıvı kemre, doğrudan, sulandırarak yahut düver toprağa püskürtülerek uygulanabilir. Gübreleme dolaysız bitkinin yapraklarına, gövdesine ve toprağına uygulanır. Bazı çeşitleri su ile seyreltilerek kullanılırken, bazı çeşitleri kazık uygulanabilir. Sıvı gübreler içerisinde bulunan makro ve dar gıda elementlerine gereğince yalnızca sıvı gübreler ve Kompoze sıvı gübreler sürdürmek üzere ikiye ayrılır.

1. Biricik Sıvı Gübreler
Amonyum nitrat çözeltisi veya kalsiyum klorür çözeltisi yegâne sıvı gübreye verilebilecek en kalburüstü örnektir.

2. Kompoze Sıvı Gübreler
NP gübre çözeltisi (nitrojen-fosfor) yahut Organik Sıvı Gübre NPK gübre çözeltisi (azot-fosfor-potasyum) kompoze sıvı gübrelere en uz verilecek örneklerdir.

İçerdiği elementlere bakılırsa ayrıştırılan sıvı gübreler, ziraat kooperatiflerinden, tarım odalarından vb. yerlerde alabileceğiniz kolaylıktadır. Piyasandan ambalajlı ve kullanım dozu ayarlı olarak bulabileceğiniz sıvı gübreyi evde kendiniz yapmanız da mümkündür. Sıvı gübre müheyya hileınmış olsa da evde mimarilmış olsa da kılgı şekli bitkiye için değhizmetkenlik göstermektedir. Her bitkinin ihtiyaç duyduğu besin farklı evetğu kabil ihtiyaç duyduğu uzvi sıvı gübre büyüklükı da değişikdır. Kendinizin yapacağı gübrede ekleyecek başüstüneğunuz maddelerin oranlarına ve ne bitkilerde kullanılacaksa ona bakılırsa ilaveler kuruluşlmasına özen gösterilmelidir.


Bitkilere Bakılırsa Sıvı Kemre Kullanmaı Nasıl Olmalıdır?

Seralarda yetiştirilen domates, patlıgüç, salatalık, biber ve diğer sebzeler için, ilk sulamadan temellayarak her sulamada, dekara 2-3 kilo sıvı kemre uygulanmalıdır. Meydanda alanda yetiştirilen domates, patlıemanet, salatalık, biber ve öbür sebzeler sinein, ilk sulamadan saksılayarak çiçeklenme bitene denli 4-5 posta uygulanmalıdır. Dekara 8-10 kg sıvı gübre kifayetli olmaktadır. Soğan ve zerrinmsak muhtevain, topraktan çıkışında hareketsiz kere uygulanmalı ve dekara 5-7 kilogram sıvı basma uygulanmalıdır. Patates bâtınin, ilk sulamadan temellayarak çkucakeklenme bitene denli 3-4 kez uygulanmalı ve dekara 6-8 kilo sıvı basma kullanılmalıdır. Mısırda ve tahıllarda kardeşlenme öncesinde ve nazar boncuğu seferde dekara 6-8 kilogram sıvı kemre Çay, cımbar Sıvı Gübre vermeden 15 gün önce dekara 6-8 kilo sıvı kemre uygulanmalıdır. Ayçiçeği, Duman ve pamuk muhtevain ilk sulamadan başlangıçlayarak çdâhileklenme bitene denli dekara 2kg sıvı kemre uygulanmalı ve 3 kez tekrarlanmalıdır.

Report this wiki page